Algemeen

Wat is het doel van het apparaat en hoe werkt het?

Voor veel ouders maakt een babyfoon deel uit van de standaarduitrusting. De Dreamguard kan ouders het extra geruststellende gevoel geven dat hun baby in de aanbevolen rugligging ligt te slapen en normaal ademt. De Dreamguard van Dräger is een bewegingsmelder voor baby’s die drie functies in één apparaat combineert: detectie van ademhalingsbewegingen op borst- of buikhoogte, slaaphouding en babygeluiden.

De Dreamguard werkt met behulp van een wearable die aan de onderste laag van de kleding van de baby wordt bevestigd. De sensor in de wearable registreert het op- en neergaan van de borstkas of buik.

1
Wat zijn de voordelen van de Dreamguard?
  • De detectie van ademhalingsbewegingen, slaaphouding en babygeluiden kan via de Dräger Dreamguard in slechts enkele stappen worden ingesteld: Bevestig de wearable met de bevestigingsclip aan de onderste laag van de slaapkleding van de baby, maak verbinding met de ontvanger of de Dreamguard-app op de smartphone, en klaar!
  • De Dreamguard werkt draadloos en kan zonder overige installatiestappen of configuratie worden gebruikt.
  • Intuïtieve bediening: De lampjes op de ontvanger geven direct aan of de verbinding werkt. In tegenstelling tot andere babymonitoren op de markt is er geen ingewikkelde kanaalinstelling nodig. De Dreamguard-ontvanger maakt automatisch verbinding met de wearable.
  • Mobiel en flexibel in gebruik: Dankzij de snelle installatie en het gebruiksgemak is de Dreamguard erg handig voor onderweg. De Dreamguard is grotendeels onafhankelijk van een permanente stroomtoevoer omdat de ontvanger een oplaadbare accu bevat, en de accu van de wearable overdag kan worden opgeladen in de lader van de ontvanger. Dit betekent dat de Dreamguard ook onderweg kan worden gebruikt op een vlakke ondergrond, bijvoorbeeld in een campingbedje, reiswiegje of logeerkamer als u bij familie en vrienden bent.
  • De sensor in de wearable detecteert de borst- en buikbewegingen van de baby en geeft een alarm als deze langer dan 20 seconden niet worden gedetecteerd. Via de babyfoonfunctie kan de Dreamguard ook de geluiden van de baby laten horen. Maar de sensor kan nog meer: Als de baby zich van rug naar buik draait, stuurt de Dreamguard een signaal naar de ontvanger of uw smartphone.
1
Voor welke leeftijd is de Dreamguard geschikt?

De Dreamguard is ontwikkeld voor baby’s tot 24 maanden. Als de alarmfuncties niet meer nodig zijn, kunnen deze gewoon worden uitgeschakeld en kunt u de Dreamguard gebruiken als babyfoon.

1
Is de straling van de Dreamguard schadelijk voor mijn baby?

De emissiegrenswaarden van het apparaat voldoen aan de wettelijke eisen voor radioapparatuur, in overeenstemming met EN 62209-2, en liggen onder de 0,048 W/kg.

1
Garandeert de Dreamguard de veiligheid van mijn baby?

De Dräger Dreamguard is geen medisch apparaat en is niet bedoeld voor het detecteren, diagnosticeren, genezen, bewaken of voorkomen van medische aandoeningen. Het kan niet worden gebruikt als alternatief voor medische behandelingen. Het apparaat dient alleen om de gebruiker te informeren. Het vervangt geen eerstehulpmaatregelen of toezicht door volwassenen.

1
Kan ik het apparat ook gebruiken voor een baby die op zijn buik slaapt?

Ja, het alarm voor de detectie van de buikligging kan afzonderlijk worden uitgeschakeld. Druk hiervoor op de toets voor detectie van de buikligging op de ontvanger. De groene ring rond de toets gaat nu uit en de detectie van de buikligging wordt uitgeschakeld. Om detectie van de slaaphouding toch te kunnen gebruiken, kan de wearable aan de rug van de baby worden bevestigd. Ook wanneer de sensor aan de rug van de baby is bevestigd, meet hij nog steeds de bewegingen van uw baby. Om valse alarmen te voorkomen, is het belangrijk om de sensor aan de onderste kledinglaag te bevestigen.

1
Kan de Dreamguard ook worden gebruikt bij co-sleeping?

Het apparaat is niet voorzien voor co-sleeping. Dat kan dan vaker een loos alarm veroorzaken.

1
Van welke materialen is de wearable gemaakt?

Voor de wearable zijn zo veel mogelijk huidvriendelijke materialen gebruikt.

1
Kan ik de Dreamguard gebruiken voor een tweeling?

De radiostandaard van dit systeem werkt slechts 1-op-1, wat betekent dat er slechts één zender met één ontvanger tegelijk kan communiceren. Voor gebruik met een tweeling is één Dreamguard per baby nodig.

1
Wat is het maximumbereik van de bluetooth-verbinding?

Het maximumbereik van de bluetooth-verbinding in open veld is 100 meter. In binnenruimtes is het maximumbereik ongeveer 12 meter.

1
Kan ik de Dreamguard buitenshuis gebruiken?

Het apparaat kan alleen goed worden gebruikt in een statische omgeving, zoals in huis of in de tuin. In dynamische omgevingen zoals in een kinderwagen, een rijdende auto of in een vliegtuig is de functionaliteit van het apparaat beperkt, omdat bewegingen niet goed kunnen worden gedetecteerd.

1
Heb ik een internetverbinding nodig om de Dreamguard-app te gebruiken?

Nee, de verbinding tussen de wearable en de smartphone verloopt via bluetooth. Alleen om de app te downloaden, is een internetverbinding nodig.

1
Welke smartphones zijn compatibel met de Dreamguard-app?

Je kunt de app downloaden in de Apple Store of Google Play. De systeemvereisten zijn Bluetooth 4.2 en het besturingssysteem Android 6 of iOS 13 of nieuwer. Na het downloaden zal de app u door de setup van de Dreamguard app leiden.

De volgende smartphones worden gegarandeerd ondersteund:

• Samsung Galaxy S20
  • Samsung Galaxy S10
  • Samsung Galaxy S9
  • Samsung Galaxy S8
  • Google Pixel 3a
  • alle iPhone-modellen

Helaas kunnen Huawei-apparaten niet direct worden ondersteund. Als u meer gedetailleerde informatie wilt, kunt u hier contact met ons opnemen.

Voor alle andere Android-gebaseerde smartphones kunnen er enkele beperkingen zijn. Als u hier iets van merkt, neem dan ook contact met ons op!

Waar kan ik de gebruiksaanwijzing vinden?